donderdag 9 oktober 2014

Camille gaat mee om onze tweede groene MOS-vlag


Uit het Nieuwsblad:

Gemeentelijke Basisschool Destelbergen en Vrije Basisschool De Parel krijgen tweede groene MOS-vlag!


DESTELBERGEN - De Gemeentelijke Basisschool Destelbergen en de Vrije Basisschool De Parel uit Heusden hebben een tweede groene MOS-vlag. MOS staat voor Milieuzorg Op School en is een project om scholen te helpen om op een pedagogisch verantwoorde manier een eigen milieuzorgsysteem uit te bouwen. Een delegatie van de twee scholen reisde afgelopen donderdag met de trein naar Vilvoorde. Ook Schepen van Leefmilieu Yves De Lausnay vergezelde de leerkrachten en kinderen.

Na de educatieve voorstelling van theatergezelschap Petatje ontvingen de aanwezige scholen uit handen van de kabinetsmedewerker van minister Hilde Crevits een officiële erkenning van MOS Vlaanderen. Omdat de Gemeentelijke Basisschool Destelbergen en de Vrije Basisschool De Parel uit Heusden al zo ver gevorderd zijn in de uitbouw van Milieuzorg op School ontvingen zij een tweede Groene Vlag.


MOS of  Milieuzorg op school  is een geheel van acties waaraan iedereen meewerkt om de school duurzamer te maken. Kinderen en jongeren werken samen met hun leerkrachten, directie en schoolpersoneel dit milieuzorgsysteem uit op maat van de school. MOS biedt hiervoor educatieve en praktische ondersteuning. De concrete invulling bepaalt de school zelf. De dienst leefmilieu staat in voor de begeleiding en voorziet ook een financiële ondersteuning.


‘De werking rond milieu en duurzaamheid is in bijna al de basisscholen in onze gemeente goed ingebed. Ook in de toekomst stimuleren we de scholen om projecten op te zetten rond milieu en duurzaamheidsthema’s', vertelt Schepen van Leefmilieu Yves De Lausnay. ‘Hiervoor is een nieuw subsidiereglement in opmaak. Het behalen van een groene vlag is dan ook een opsteker en stimulans voor de geleverde inspanningen.’