zaterdag 2 maart 2013

2 maart 2013


Sinds november 2011 is er een nieuw decreet rond het inschrijvingsbeleid in het onderwijs. Dit heeft tot gevolg dat de inschrijvingsprocedure wijzigt vanaf het schooljaar 2013-2014. Vanaf 1 maart konden de kinderen van het zesde leerjaar, die geen broers of zusjes hebben in de school waar ze volgend schooljaar naar toe willen gaan, ingeschreven worden.
Op de campus Heiveld van het Sint-Janscollege in Sint-Amandsberg doken vrijdag om middernacht de eerste ouders op om hun kinderen in te schrijven voor het eerste jaar middelbaar. Zij kregen in de vroege ochtend gezelschap van nog meer ouders en tegen 7.30 uur stonden al honderd mensen te wachten. 'Het is erg voor die mensen, maar wij passen de regels toe die het nieuwe inschrijvingsdecreet ons oplegt', zegt directeur Marc Decaestecker. De school koos er voor om op 2 maart te starten met de inschrijvingen om ook werkende ouders de kans te geven om een plaatsje te bemachtigen.
Gelukkig hebben de negen leerlingen die van onze school volgend schooljaar naar het SJC willen gaan allemaal een plaatsje gekregen. Een dikke proficiat aan de ouders die bijna niet geslapen hebben om hun schatjes in te schrijven!